Coca-Cola Popstar 2006:   Ivo Bic

Az utóbbi hetek izgalmai között kicsit elsikkadt egy nagyon-nagyon szívet melengető hír, mely közvetlenül érinti a Schmidt Vera és Zenekarát.  Szlovákiában immár hatodik alkalommal rendezték meg a Coca-Cola Popstar versenyt, melyet Ivo Bic nyert meg.

No, ez eddig nem hangzik számunkra túl izgalmasan, ezért javaslom, a következő képet tessék alaposan, akár nagyítóval is szemügyre venni!

Nos? Megvan a megfejtés? Vagy szabad a gazda?

Igen, jól látod, kedves olvasó, a kép közepén zöld-sárgában éneklő főhős jobbján, a kép előterében bizony a mi Máténk gitározik! S a még figyelmesebb szemlélő azt is felfedezheti, hogy szemben, a zongora mögött Tóth Zoli koptatja a billentyűket.

Igazából elég sokat nem tudok a versenyről. Amit kihámoztam a netről, s amit hallottam az alapján annyit mesélhetek el, hogy ez Szlovákia legrangosabb könnyűzenei versenye, 251 induló több selejtező forduló után csökkent a döntőre 4 csapatra. Itt óriási fölénnyel, a lehetséges 15 zsüriszavazatból 13-at bezsebelve nyerte meg ez a zenekar a versenyt. Zenekar, mert bár névleg az énekes Ivo Bic nevén szólittatnak, de csapatként funkcionálnak: a szövegek megszülése Ivo feladata, azonban a zenéket a mi Zolink irogatja szorgalmasan.

Nem panaszkodhatnak az első hellyel járó díjra sem: a rendező szeptember-októberben megjelenteti a zenekar CD-jét, koncerteket szervez nekik, s jövőre ők képviselik majd Szlovákiát Hollandiában a Grovingeni Fesztiválon.

http://www.cocacolapopstar.sk/

Ez a verseny honlapja, ahol egy videorészlet is található a zenekarról.

S végezetül pár kép a döntőről: